BUROBRAAK EN SOCIAL DESIGN

Nieuwe projecten ontstaan vaak vanuit persoonlijke interesses en maatschappelijke ontwikkelingen. Ongelijke verdeling van rijkdom en individuele mogelijkheden gerelateerd aan raciale afkomst en seksuele oriëntatie alsmede de ‘multiculturele samenleving’ zijn vaker een onderwerp in ons werk. De afgelopen jaren heeft Burobraak verschillende fundraising-projecten opgezet o.a voor hiv en aids bestrijding, kinderen in Haïti en voor buurtprojecten in Amsterdam-Oost. Daaraan hebben we met onze kennis en netwerk meegewerkt, samengewerkt en georganiseerd.

Ontwerpen vanuit identiteit en zelfreflectie zijn zich herhalende aspecten in ons werk. Waar het vaak gaat om werken voor bedrijven en organisaties, gelden dezelfde aspecten voor individuen en groepen. Het (her)ontdekken van je identiteit en afkomst is de basis voor eigenwaarde, groei en ontwikkeling.

Ons project HAI5HAITI is vorig jaar genomineerd tijdens de 2de TEDX-AMSTERDAM voor de TEXD-challenge. Een voorbeeld hoe sociale netwerken, als Facebook, mogelijkheden bieden om ontwikkelingsprojecten te steunen. Het project was een toevallige samenwerking van een school, een koffiebar en een designbureau.

Naast ons normale werk vinden wij het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor een ander, waarbij we steeds onze vrienden en netwerk zullen betrekken. Dit ‘oog van een ontwerper op de wereld’ noemen wij ‘Social Design’.

Op dit moment werken we aan nieuwe projecten die gericht zijn op zowel lokale als globale doelstellingen. Voor vragen of suggesties schroom niet contact met ons op te nemen.

Comments are closed.